twitter facebook linkedin
28.jpg

Ouderen

In deze fase van uw leven vinden er vaak veel veranderingen plaats.

Er gebeurt met uzelf en met uw omgeving veel, waarbij vele gedachten en gevoelens bij komen kijken.

Beslissingen die u moet nemen omdat ze noodzakelijk zijn, brengen vaak emoties met zich mee. Er over praten kan moeilijk, of niet voldoende of gewoonweg niet meer mogelijk zijn.

 

Klachten kunnen zijn:

Rouwverwerking, dementie (zie hieronder extra informatie), chronische pijn, niet aangeboren hersenletsel, angsten, veiligheid, emotioneel evenwicht, spanningsklachten, veranderd zelfbeeld, acceptatie hulp, eenzaamheid, depressies, slaapstoornissen, somberheid, eetstoornissen, stresservaring.

 

Ouderen met dementie.

Tekentherapie kan een waardevolle therapievorm zijn voor volwassenen/ouderen die de ziekte dementie hebben. Alzheimer, Lewy Body, vasculaire dementie etc.

 

Ik heb in de loop der jaren al veel ervaring op mogen doen met ouderen en dementie. Met sommige cliënten werk ik al in de beginfase van de ziekte en bij andere weer in een later stadium.

 

De creatieve therapie kan plaatsvinden in een verpleeghuis maar kan ook aan huis gegeven worden.

 

Het doel van de therapie is over het algemeen het werken met creatieve werkvormen voor een stuk ontspanning, welbevinden en het uiten van emoties. Het kan zijn dat cliënten gebeurtenissen in hun leven onbewust hebben opgeslagen en niet hebben verwerkt en vast komen te zitten hun emoties.

Door emoties bewust en onbewust te uiten krijgen deze letterlijk een plek.

 

Eerst zal er een kennismaking volgen en wordt er gekeken hoe het contact verloopt en wat er allemaal nog mogelijk is. Iedere cliënt is immers uniek. Tijdens de intake zal de hulpvraag concreet worden gemaakt. Dit zal in ieder geval samen moeten plaatsvinden met een direct familielid (liefs de (wettelijke) vertegenwoordiger) van de cliënt met de ziekte dementie. 

 

Meestal begint de therapie met 7 sessie. Daarna zal een mondeling evaluatie volgen over het vervolg van de therapie of niet.

 

Bij cliënten die in een verpleeghuis wonen verstuur ik per een mail verslag van die sessie. Daarbij ook een foto als dat op prijs wordt gesteld.

 

Mocht u meer informatie willen belt u mij gerust op: 06-12388804.